Fonksiyonel Tıp Sağlık Koçu eğitim programı
Fonksiyonel Tıp Hekimleri, Diyetisyenler ve Sağlık koçları ile birlikte hazırlanmış olan bu 8 aylık programda temel koçluk teknikleri, Fonksiyonel Tıp bakış açısı ile beslenme, beden-ruh sağlığı ve pozitif psikoloji eğitimleri alabileceksiniz. Bu özel programda Fonksiyonel Tıp Sağlık Koçu kariyerinizi inşa edebileceğiniz beceri ve bilgiler bulunmaktadır. Bu eğitim sizi Fonksiyonel Tıp doktoru veya diyetisyeni ile bir takım olarak veya bireysel olarak çalışabileceğiniz yeni bir kariyere hazırlar.
Programı Temel İçerikleri
Fonksiyonel Tıp ve beslenme, Pozitif Psikoloji, Beden-Zihin bütünlüğünde sağlık, Fonksiyonel Tıp yaklaşımı ile koçluk.
Bu eğitim müfredatı sizi hastalarla bilgi, beceri ve güven çerçevesinde güçlü bir ilişki kurduracak şekilde dizayn edilmiştir.
Fonksiyonel Tıp
Fonksiyonel Tıp kişiselleştirilmiş, hasta odaklı, bilime dayalı bir yaklaşımdır. Hasta ve uygulatıcının, hastalığın altında yatan ana nedeni bulup, üstünde beraber çalışabileceği sistemdir. Her hastanın kendi genetiği, kimyası ve yaşam şekli dikkate alınarak iyileşme planı doktoru tarafından tasarlanır.
Fonksiyonel Tıp Sağlık Koçu’nun bu denklemdeki yeri, hastalarının/danışanlarının endişelerini dinleyerek, çözümleri beraber bularak, uygulanabilir ve sürdürülebilir yaşam değişikliğini yapmalarına yardımcı olmaktır.
Fonksiyonel Beslenme
Fonksiyonel Tıp uygulatıcıları, beslenmenin ilaç olduğunu ve her kişiye göre özel bir beslenme olduğunu savunur. Nasıl hepimiz ayrı, tek ve özel yaratıldık ise, herkese uyan tek bir beslenme de yoktur. Tam, gerçek gıdalar canlıdır ve bünyelerinde hayat bulundururlar. Bunu da enerji, sağlık ve canlılık olarak bedenlere taşırlar. Biz bu akımda besinlerin iyileştirici gücünü ve pişirmenin gücünü anlatmayı hedefleriz.
Hastalara hangi besinlerin toksik olduğunu veya inflamasyona yol açtığını daha iyi ve kolay anlatmaya çalışırız. Bu kısım eğitimimizin önemli bir kısmını kapsar.
Ne yediğimiz kadar, onu nasıl, ne zaman ve neden yediğimiz de önemlidir. Beslenme Psikolojisi eğitimlerimizde bunların altında yatan nedenleri inceleyip, yemek seçimi ve beslenme alışkanlıklarındaki duygusal davranışları inceleriz.
Beden-Zihin Sağlığı
Beden – Zihin sağlığı dersleri duyguların, düşüncelerin, görüntülerin ve inançların fiziksel sağlığımız üstündeki etkisini anlatır. Bu yaklaşım doğru nefes, kas rahatlaması, meditasyon ve farkındalık gibi onaylanmış tekniklerle anlatılır.
Koçluk Sanatı ve Teknikleri
Beraber çalıştığımız hastalara, danışanlarımıza, uzun vadeli ve sürdürülebilir sağlıklı değişikler yapmalarına yardım etmek için, koçluk sanatı ve tekniklerini kullanıyoruz. İyi bir koç, bir insanın hayatında büyük değişiklikler yapmasına yardımcı olabilir. Kişinin içindeki cevheri çıkartabilir.
Bu yaklaşım, hasta/danışan ile koç arasında sağlam ve güvenilir bir ilişki kurmayı, koçun danışanının içindeki gücü dışarı çıkartabilmeyi, hedeflerini gerçekleştirebilmesini ve kendine koyduğu bariyerleri kaldırabilmesini programın merkezi yapar. Koç eğitim tekniklerinde de bu odak noktası ile eğitimlerimiz şekillenir.
Fonksiyonel Tıp uygulatıcısının (hekim veya diyetisyenin) hastaya teşhisi koyup, tedavi yolunu çizdiği noktada, hastayı Fonksiyonel Tıp Sağlık Koçu alır. Kendisi için belirlenmiş sağlık hedeflerini gerçekleştirebilmesi için en iyi desteği sağlar.
Eğitim Özellikleri
- Dersler 15
- Sınav 0
- Süre 106 weeks
- Yetenek seviyesi All levels
- Dil Türkçe
- Öğrenciler 80
- Değerlendirme Evet
Curriculum
- 2 Sections
- 15 Lessons
- 106 Weeks
- Ders 17
- 2.1İki modül arası değerlendirmesi, online modül tanıtımı
- 2.2Fonksiyonel Tıp Eliminasyon Diyeti Ilkeleri
- 2.3Eliminasyon Diyeti Uygulanması
- 2.4Omega 3, 6, metilasyon ve probiyotik-prebiyotikler
- 2.5Sağlıklı Yaşamda Hareket ve Fiziksel Aktivite
- 2.6Stres ve Hormon Balans, Tiroid bağlantısı & Bir enflamasyon kaynağı olarak stres, bir stres kaynağı olarak inflamasyon
- 2.7Eliminasyon Diyeti uygulama koçluk örneği
- Ders 28
- 3.1Metabolik Beslenme Diyeti
- 3.2Metabolik Beslenme Diyeti Uygulatılması
- 3.3Mutfakta Fermantasyon Uygulamaları
- 3.4İnsülin ve hormon balans, kan şekeri dengesinde diyet etkisi
- 3.5Diyet programlarında porsiyonların, ihtiyaçların hesaplanması ve danışana anlatılması
- 3.6Hormonal hastalıklarda beslenmenin önemi ve etkileri
- 3.7Sağlık koçluğu ilk seans örnek uygulama & Kapanış ve iki modül arası ödevler
- 3.8Dosyalar